Java-Blend Amsterdam

Over ons

Over ons koffiehuis – wijnbar

Wat Java-Eiland zo bijzonder maakt is de uitstraling van een metropool en het karakter van een stadsdorp. Historie en toekomst ontmoeten elkaar. Die sfeer beleef je ook in ons koffiehuis en wijnbar.

 

Art deco stijl

Koffiehuis Java-Blend Amsterdame is ingericht in art deco stijl met elementen uit de Amsterdamse School. Een knipoog naar de periode 1920-1935. De tijd dat de oostelijke havens van Amsterdam en de pakhuizen zich volop ontwikkelden. Vanaf deze buurt vertrokken de passagiersschepen naar onder andere Nederlands-Indië.

 

Prachtig schouwspel op het IJ

Boven in onze huiskamer heb je een adembenemend uitzicht op het IJ en de (cruise)schepen. De huiskamer is een echte ontmoetingsruimte, maar je kunt er ook lekker een krantje lezen. Beneden kun je flexwerken. Bovendien zijn er geregeld leuke exposities. En handig: je kunt beneden een voyante vergaderruimte huren. Je waant je er terug in de jaren 20.

 

Historie Java-Eiland

Het Java-Eiland diende eerst als golfbreker voor de Oostelijke Handelskade. Later kwam er een dam. Die dam werd met baggerslib uit het Noordzeekanaal opgehoogd tot een schiereiland. En nu – zo’n 100 jaar later – heeft Java-Eiland eindelijk zijn 1e koffiehuis. De wijnbar dateert van 2020!